Bolesti nohou

Dobrý den,mám bolesti nohou pravá od kyčle po kotník,levá od kolena dolu.Večer a v noci pocit horkosti.Bolí mě v klidové poloze pokud chodím je to lepší.Mám dlouhodobé obtíže s pateří krčni stav po operaci 2012 dekomprese levostraných foramin C5-6 a C6-7,foramina volná přetrvávající změny s osteofity.Mícha bez utlaku a signálových změn i po operaci bolest levé ruky.Th-lehké postscheuerman.změny od Th 10níže,lehkáventral.subkomprese těl Th 11 a 12.Difuzně mírná až středně pokroč. spoldylosa s maximem a susp.diskopatii ve výši Th9/10.LS páteř-mírná sin.skoliosa,pedikly konturovány,SI štěrbiny volné.Lordoza zachována.Středně pokroč.spondylosa ještě ve výši L1-2,náznak blok.držení v obl.TH/L přechodu retrolisthesa L1 s posunem 4mm.Hraniční výška prostoru L5/S1.Můžou mít mé bolesti souvislost s páteři ?Dle neurolga u kterého jsem byla je to neuropatie přičina neznámá.Rehabilitací jsem absolvovala více momentalně domácí cvičení bez úlevy.Co prosím mohu ještě udělat?Děkuji Monika

Odpověď odborníka:

Milá Moniko. Zkuste homeopatikum Traumeel 3x1-3x3 dle odezvy,berte dlouhodobě.Požádejte lékárníka, ať Vám poví,jak homeopatikum brát. Zkuste končetiny opečovat střídavou horkou koupelí a následnou masáží hřejivým krémem. Můžete vyzkoušet i osvědčenou radu od pana profesora Lewita(můj učitel): 1 minutu se nohy ocitají v horké vodě,pak půl minuty v ledové.Nutno několikrát v řadě za sebou zopakovat a nekončit ledovou ale vlažnou vodou. Můžete ošetřit opět kvalitním krémem nebo emulzí. Je-li Vám příjemnější ochlazení,pak chladivou emulzi nebo krémem, ,pokud prohřátí,pak hřejivým krémem nebo olejem-třeba Stimulanem(dr.Popov). Bolesti končetin bývají velmi zřídka způsobeny páteří. Možná Vám lépe poslouží fyzioterapeut-rukama,ne jenom komentářem,jako neurolog. Máte li omezený rozsah a otok kloubu kolenního nebo kotníku, lze je tejpovat (kinesiotejpem-opět poslouží fyzioterapeut. Moje zkušenost: Pokud pacientovi s páteřními potížemi neléčím nosné klouby,nepomohu mu:-( Přeji Vám brzké uzdravení.Nález na zobrazovacích vyšetřeních není katastrofický. Mělo by Vás jít veléčit. s pozdravem a poděkováním za důvěru Petr Jugas

MUDr. Petr Jugas
MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: