Bolesti nohou do kolnen dolů

Dobrý den, obracím se na Vás ohledně bolestí nohou. Je mi 45 let, před 5 ti lety jsem byl v jihovýchodní Asii na tři týdny (5 států), a před 14 ti lety na 15 dní v Keňi, a asi tak poslední 4 roky mě bolí nohy od kolen dolů - ale pořád. Nohy bolí jako když jsou silně unavené, ale bolest je pořád stejná v létě v zimě, ráno večer, pořád jako když se vrátím z dálkového pochodu, nebo jako když jsou nohy až ke kolenům zahrabané v písku. Někdy mám pocit, že jsou jako by zatnuté stažené a tvrdé. (napětí v nohou) Přes léto by se to dalo svést na kolo, na kterém denně ujedu 30 km do práce, ale v zimě chodím jen občas plavat a do sauny, nic víc a nohy pořád bolí stejně. S levou nohou jsem byl 2x na operaci varixů před 18 a 7 lety. Pravou nohu mi doktoři doporučují, abych si varixy nechal vyoperovat. Vnitřní žíly mám v pořádku. Nevidím smysl jít na operaci s pravou nohou, když s levou jsem byl již 2x a obě nohy bolí stejně. Takže od bolesti by mi to asi nepomohlo. Křeče v nohou skoro nemívám. (Zhruba 1x za 1/2 roku v noci když se protahuji ve spánku - tohle mě ale vůbec netrápí). Začínám mít podezření, že to není od žil, ale třeba od kostí, nebo svalů. Nevím co tam může tak bolet. Kolenní kloub nebolí, nohy nejsou nikdy nateklé, a varixy nejsou zase až tak velké aby tak musely bolet. Bolest skoro vůbec neodchází ani když nohy opřu nahoru třeba na 1/2 hodiny o zeď. Jediné, co mi trochu zmírní bolest je, když jsem v ledové vodě. Ale do pěti minut co vylezu z vody je to zpět. Bolest není tak silná, aby se nedala vydržet, ale obtěžuje to. Jedině když spím, tak to necítím. (Už mě napadla taková blbost, že si nohy nechám zbičovat, aby to bolelo trochu jinak - abych měl změnu. (smích). Poslední dobou zhruba tak od podzimu mi nohy bolí jako při chřipce. Už to bolí tak, že na to musím často myslet i při práci. Cítím se celkově úplně bez energie. Moje praktická lékařka to neřeší. Prý nás všechny bolí nohy. O krevním vyšetření nechce ani slyšet. Nedá mi nikam doporučení, prý to nic není... Děkuji za Váš názor, případně nasměrování na nějakého specialistu, který by mohl být i bez doporučení, praktického lékaře. (vyšetření si můžu zaplatit sám). Bydlím nedaleko Prahy. S pozdravem Miloš

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bude vhodné navštívit neurologa, rehabilitačního lékaře a ortopeda. Ty provedou příslušné vyšetření a zjistí, zda-li není problém od nervů, kloubů nebo. Až po těchto vyšetření se může řešit co dále. Musíte se domluvit s Vaší ošetřující lékařkou nebo se domluvit přímo se specialistou. Držím palce, ať se potíže zlepší.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: