Bolesti ruky a nohy

Dobrý den, zhruba tak před třemi měsíci mi byl diagnostikován abces na plicích, dostával jsem antibiotika centrálním katetrem, po měsíci propuštění z nemocnice mi začala otekat pravá strana těla, od krku až po prso a lopatku, zároveň mi lékaři diagnostikovali trombozu v.jugularis, zaléčena clexanem a následná warfarizace a po týdnu propuštění mě začala bolet hlava, vysoká únava, po větší námaze mě zmodra ruka, tak jakoby se nafoukne přetrvává permanentní bolest včera jsem byl na CT mozku a nic nebylo prokázáno a krev byla taky v pořádku dnes mě začala bolet trochu i pravá noha, tak by mě zajímalo za kým jít a čím by to mohlo být předem děkuji za odpověď...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nevím, kde jste s těmi potížemi byl, já bych navrhovala interní příjmovou ambulanci v nemocnici (dle spádu) - též nevím, jaké Vám dělali vyšetření - z krve bych provedla určitě zánětlivé parametry, jestli se nevrací zánět, také INR, jestli je warfarin účinný. Dále bych uvažovala, jestli není tromboza či embolie někde jinde v těle - to bych odebrala D dimery, doplnit pro jistotu EKG. V algoritmu bych pak navrhovala CT hrudníku k vyloučení syndromu horní duté žíly (tromboza z centrálního žilního katetru by ho mohla též způsobit).

MUDr. Olga Králová
MUDr. Olga Králová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: