Bolesti v břichu - kýla,záda,svalstvo?

Dobrý a uctivý den Vám přeji, jsem pro mě ve velmi choulostivé situaci a pevně věřím, že se mi podaří můj dotaz správně formulovat a Vás moc nezdrží. Před 3 týdny jsem v práci složil velké množství dřeva, kdy jsem se neustále ohýbal nakládal a vykládal dřevo. Po práci jsem zašel do fitcentra. Zde si nenakládám mnoho, ale možná udělal jsem jednu hloupost, kdy jsem se pokusil zvednout 46kilové břemeno, žádná bolest ten den nenastala, žádné rupnutí cítil jsem se v pořádku. Druhý den jsem začal pociťovat mírnou bolest v podbříšku, která za 3 dny ustoupila, po třech dnech jsem začal pociťovat jaké si píchání v oblasti pupku a rovnež také tahání jako by svalové v ovlasti boku a mírná bolest v třísle doprovázená bolesti zad. Po týdnu obtíže neustali rozhodl jsem se navštívit lékaře. Měl jsem velký strach z tříselné kýly i když jsem si žádnou bouličku nikde nenahmatal. Lékař rovnež tříselnou kýlu vyvrátil po pohmatu a pohledu nic neobejevo ani žádné bolesti při zakašlání, stolice normální, lehce zvýšená plynatost, bez teplot. Dle lékaře se jednalo o namožení svalů v oblasti střev případně nějaký skříbpnutý nerv, dostal jsem prášky proti bolesti tím to skončilo. Od návštěvy lékaře uplynulo dalších 14 dní, ale problémy stále přetrvávají. Konkretní momentální problémy jsou: Na pravé straně v oblasti pupíku nad i pod občasné píchnutí. Největší problém je asi tahání v oblasti pod žebry vedle boku. Rád bych navštívil lékaře, ale má situace je zkomplikovaná, že se nacházím na Novém Zélandu, kde bych ještě chtěl zůstat 4 měsíce, moc se tím trápím a rád bych věděl co mohu očekávat, co by to mohlo být, zda přetrvavájící svalový problém i po třech týdnech, případně jestli se mohu obávat pupeční kýly, kterou mi lékař nekontroloval pouze tříselnou. A nebo se může jednat o problémy ze zády, jelikož pracuji zde fyzicky a často se ohýbám. Nebo něco úplně jihého? Nevím jak postupovat. Jsem opravdu bezradný, zvlášť tak daleko od domova. S pozdravem pěkného dne Martin :-)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Martine. Předně gratuluji k destinaci NZ! Pokud je to možné, vyžádal bych si sonografické vyšetření jako nejlepší průkaz kýly v jakékoliv oblasti. Kýla může být zpočátku klinicky nehmatná, ale ultrazvukem se většinou potvrdí. Obecně se může jednat o kýlu, natažení anebo částečnou rupturu svalstva anebo úponovou bolest. Pokud budou obtíže přetrvávat, bez anebo s ultrazvukem bych opět navštívil vašeho ošetřujícího lékaře. Po návratu se můžete zastavit o mě v poradně v případě, že by jste měl stále potíže. Pracuji v Nemocnici Na Františku v Praze. Nejsem z Vašeho dotazu schopný identifikovat, ve kterém kraji v ČR bydlíte. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
S léky na slunce? Problematická nejsou jen antibiotika
Články: S léky na slunce? Problematická nejsou jen antibiotika
Konečně nastal čas dovolené...
10 zásadních otázek před nákupem slunečních brýlí
Články: 10 zásadních otázek před nákupem slunečních brýlí
Možná jste překvapeni a...
Ze života klíštěte
Články: Ze života klíštěte
Klíště, které nás ohrožuje...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Průvodce očními kapkami pro léčbu glaukomu
Články: Průvodce očními kapkami pro léčbu glaukomu
V léčbě zeleného zákalu se...
Kouříte? Nesvádějte bolesti hlavy na přemíru učení
Články: Kouříte? Nesvádějte bolesti hlavy na přemíru učení
Mnoho studentů si spojuje...
Vyčistěte si játra s pomocí detoxikační kúry
Články: Vyčistěte si játra s pomocí detoxikační kúry
Cílem detoxikace jater je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: