Bolesti v pravém podbřišku a levém podžebří

Již dva a půl roku řeším problémy s bolestmi v levém podžebří a pravém podbřišku. začalo to v těhotenství kdy se nejprve objevili bolesti v podbřišku a v zádech po opakovaných návštěvách doktorů , GYN,CHIR,Urologa mi udělali nefrostomii, bolest přestala ale nikdo nevěděl proč k tomu došlo, po zrušení nefrostomie po porodu jsem asi tři bla bez obtíží, po porodu se mi začali nejprve bolesti v levém podžebří po několika návštěvách a vyšetřeních nachir.ambulance ( sono, gastro, KO) mi řekli že je to od zad a následovali RHB - bolest neustoupila a navíc se opět přidali bolesti i v pr.podbřišku které vystřelují do zad a do třísla. Celé to vždy provází nevolnost od žaludku - ale nezvracím ani jiné zažívací obtíže nemám, nemám teploty a i CRP mám nízké, moje obvodní lékařka si ze mě už dělá legraci že jsem tam jak doma ale nic mě zatím bolesti nezbavilo. Bolesti se jakoby střídají buď podžebří a nebo podbřiška že by se objevila bolest zároveň se prakticky nestává. v prosinci jsem byla na neurologii tam mi sdělili že mám lehkou rotačí skoliózu ale nic hrozného což potvrdilo i RTG. A mám opět docházet na RHB. Nyní se mi ještě začalo objevovat hučení a pískání v pravém uchu a bolesti v oblasti na hrudi v levo jakoby u srdce a občas jdou do levého podpaždí. jelikož mám malou dcerku jsem už z běhání po doktorech zničená a jelikož nikde nevidí zásadní problém a můj stav se spíše zhoršuje. Už nevím kam se obrátit. Nejhorší obtíže mám večer kdy se i pravidelně dostavuje nevolnost. Cvičím cviky na protažení celé páteře a na RHB jsem absolovala i mobilizaci páteře. Ještě doplním že v těhotenství mi začali migrény ( porucha vidění - viděla jsem vždy jen polovinu věcí před sebou tu pravou, bolest hlavy , brnění levé ruky a rtů), během těhotenství jsem ji měla 4x . po porodu mi dělali CT, EEG a nic se nenašlo - migrénu jsem po porodu měla pak už jen jednou když byli dceři dva měsíce. Je možné že je opravdu vše od páteře? Než jsem šla na mateřskou měla jsem sedavé zaměstnání ale pořád jsem cvičila až po nefrostomii v těhotenství jsem přestala a kvůli stálým bolestem už ani znovu nezačla. Ještě doplním že nyní v lednu mi ještě diagnostikovali astma dle spirometrie dělané právě pro bolesti na hrudi na levé straně. RTG plic ani vyšetření srdce děláno nebylo.Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vaše zdravotní historie je velmi bohatá. Část bolestí může být v souvislosti s onemocněním páteře, ale některé jistě ne (jako například migrény s poruchou zraku). K posouzení, zda část bolesti může být od uváděné skoliózy bych Vám doporučil kontaktovat spondylochirurgy, kteří se léčbou skoliozy zabývají - například prof.dr.Krbec, FN Král. Vinohrady, nebo fyzioterapeuty školené prof. Kolářem (FN Motol). V případě, že se znovu neprokáže zdroj bolesti - urologové zřejmě nenašli další důvod léčby - pak je vhodné obrátit se na některou z ambulancí léčby bolesti nebo přímo Centrum léčby bolesti, která bývají při větších nemocnicích. Podle toho, co uvádíte, nebude léčba snadná, ale jistě je možná.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x