Bolesti žaludku, křeče

Dobrý den, prosím o radu- od listopadu mám bolesti žaludku, které z ničeho nic vygradují do křečí, doprovázené nadýmáním se silným zvracením, potíže ustoupí pouze pokud přestanu zcela jíst. Pokud sním i jen malé množství potravy, mám tlak v žaludku. Mám také neobvyklou žízeň a teď se přidala i zimnice a únava. Lékařka mi dala lék HELICID který mi docela zabírá ale pokud jej přestanu užívat, zase se objeví. Nyní mě poslala na gastroskopické vyšetření ale na vyšetření se čeká minimálně 2 týdny. Je možné nějak urgovat toto vyšetření, když jsem řekla , že mi opravdu zle zda bych nemohla přijít dříve, řekli mi, že to není možné?Lékařka má podzření na žaludeční vředy, je to možné? Jíme velmi zdravě, stresy nemám..Velice děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Zuzano,podezření vaší lékařky je zcela oprávněné. Na gastroskopii se ve většině případů čeká opravdu poměrně dlouho, ale v akutním případě, či při výrazném zhoršení by se měla provést okamžitě. Vznik vředů je ovlivněn mnoha faktory- kromě nezdravé stravy a stresů i například kouřením, zvýšenou kyselostí žaludečních š´táv či přítomností některých druhů bakterií na žaludeční sliznici.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: