Boule na hlavě

Mému příteli po operaci tříselné kýly s celkovou anestezii, kterou podstoupil před čtyřmi lety začala na hlavě na pravé horní části růst boulička , která se postupem času zvětšovala a začala ho tlačit, pnout hlava na pravé straně a na této samé straně má i divný pocit s viděním, jako by měl pravé oko stále unavené a někdy i rozmazané či viděl černé tečky, to vše až po operaci, předtím problémy žádné nebyly . Byli jsme u očního, kde konstatovali, že zrak je v pořádku a jen na pravé straně má větší tlak na oko a má půl dioptrie na pravé oko. Na oční chodíme každý druhý rok zda se něco nezhorsuje a stále dle testů je zrak v pořádku a nic se nemění. Byli jsme i na neurologii, kde nám doktorka udělala základní neurologické vyšetření a poté i ct s kontrastní látkou hlavy. Na ct bylo vše v pořádku až na lehký zánět nosních či ušních dutin na levé straně než kde jsou obtíže , byli jsme odeslani k Orl, kde nás poslali na rentgen levé strany hlavy a doktor konstatoval, že zánět nevidí. Také byl neuroložkou poslán na rehabilitace s krční páteří , které dochodil, beze změny, obtíže pretvaly . S boulickou jsme byli na dvou různých kožním oddělení a tam nám řekli, že je to jen estetická záležitost a že tím nemůže být způsobena bolest hlavy. Boulička stále rostla a byla asi tak jeden až dva centimetry veliká a tvrdá. Před půl rokem kolem bouličky kůže pnula a bolela jak modřina, když na bouličku sahal a lehce mačkal , následující den si na to přítel sáhl a praskla, vytekl hnis a dost krve. Druhý den se boulička trošku zatáhla a udělala se přes ní tenká vrstva suché kůžučky , další den sloupl kužičku jak si škrábal hlavu, poté trochu zmáčknul a začal z bouličky po takových vlasečkách vymačkávat čistě bílou mazlavou tekutinu až se nahromadila do kuličky o velikosti oříšku . Poté jak se dala pryč z vlasů, tak se rychle roztekla, jako by to byl tuk. Vypadaly kolem bouličky vlasy, poté se zahojila a vlasy začaly zase růst. Boulička se ztratila, nyní je tam hrbolek, ale není tam již ta veliká boulička, nicméně přítel má stále pocit, že ta boulička na něco tlačí, jelikož vše začalo po operaci, když začala boulička pomalu růst. Tudíž nevím zda se jedná o atherom, jelikož nevím zda může způsobit, že by na něco tlačil a od toho byl takový nepříjemný pocit. Přítel to popisuje jako tlak na pravé části hlavy, pnutí, někdy mravenčení a s tím únava oka to vše v pravé části hlavy. Tento pocit až na výjimky zažívá denně. Byla bych ráda o radu co máme dále dělat a co si o tom myslíte Vy. Přítel je z toho nešťastný, jelikož si s tím nikdo neví rady a už nemá ani náladu a sílu někam běhat po doktorech. Děkuji mnohokrát Andrea

Odpověď odborníka:

Dohrý den,
nejspíše se opravdu jednalo o atherom, který se částečně vypráznil. Pokud příteli překáží, at navštíví chirurga či dermatologa a domluví se na vyříznutí. Bolesti poloviny hlavy by způsobovat neměl, na druhou stranu, možná se příteli po vyříznutí uleví.
S pozdravem,
MUDr. Klímová

MUDr. Nikola Klímová
MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x