Boule po úrazu kolene

Dobrý den, asi před 3 týdny jsem špatně doskočila vyhodila si koleno a asi si poranila vnější boční vaz. Pár dní jsme nemohla došlápnout, ale k lékaři jsem nešla. Nyní už můžu téměř bez problémů chodit i koleno ohýbat, ale stále ho uplné nepropnu i když je bez otoku. A v podkolenní jamce se mi udělala boule. Zmizí po delším čase tato boule nebo bych přece jen měla navštívit lékaře. Děkuji za odpověď Linda

Odpověď odborníka:

Vyšetření u ortopeda je na místě. Boule je patrně vytvořivší se Bakerova podkolenní cysta, která malým kanálkem obvykle komunikuje s dutinou kolena. Tvorba výpotku se přetlakem potom přesunuje do oné cysty. Koleno potřebuje vyšetření včetně rtg snímku, znehybnění, chladné obklady na koleno, krátkodobě nesterodiní antirevmatikum typu Ibuprofenu, po sejmutí postupná zátěž, pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci. Jinak dle místního nálezu a nálezu rtg.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Když se řekne srdeční infarkt
Články: Když se řekne srdeční infarkt
Srdeční infarkt je běžně...
Opakované bolesti hlavy? Nechte si zkontrolovat krční páteř!
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x