Boule pod čelistí

Dobrý den, našla jsem si bouli pod čelistí na levé straně o velikosti lís. oříšku. Nevím jak dlouho mám bouli na krku, protože mě to nějak neobtěžuje nebo nebolí. Byla jsem u praktického lékaře a ten mě poslal na krevní testy (CRP). Bylo mi řečeno, že testy dopadli dobře a že je to v pořádku. Pokud boule nezmizí do týdne a po vyléčení koutku, který se mi udělal, mám přijít znova a pan doktor mě pošle na chirurgii. Prosím o radu, zda tento postup je správný? Jestli by nemělo proběhnout kromě krevních testů, ještě vyšetření na ORL nebo Sono. A jestli už můžu být klidná, že se nejedná o nic závažného, když krevní testy dopadli dobře. Děkuji moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, primárně je možno odeslat pacienta i na odběr krevního obrazu, ale většinou se opravdu jedná jen o reaktivní uzlinu (projev akutní imunitní reakce) a další vyšetření mají smysl až s časovým osdtupem, když uzlina nezmizí. Pomoci v odhalení příčiny zvětšené uzliny může též. např. kontrola u zubního lékaře.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x