Boulicka na hlavě

Uz tak před půl rokem jsem si objevil nahoře na hlavě ve vlasové části boulicku velikosti tak 0,75-1 cm.. nebolí, nevnímam zvětšení ( nejsem si jisty jestli se zvětšuje, jestli ano tak nepatrně) je nepohybliva, nemá žádné zbarvení,takže lze najít pouze hmatem, ale doba jakou ji tam mam mě znepokojuje .. Mám zajít za lékařem?

Odpověď odborníka:

Dobrý den Jakube, patrně se jedná o nejčastější záležitost podobného charakteru - ucpanou mazovou žlázu - aterom. Může tam být dlouho a nemusí se měnit, někdy může pomalu růst. Může se do něj ale i dostat infekce a pak vznikne nepříjemný hnisavý zánět, ten se pak řeší na chirurgii naříznutím a vypuštěním hnisu, není to úplně příjemné. Při tomto rozměru bych doporučil vyšetření na chirurgické ambulanci a domluvit se na plánovaném vyříznutí v lokálním znecitlivění - aby se předešlo komplikacím viz výše. Pokud to nemáte daleko od Prahy, můžete se klidně objednat ke mě viz www stránky Palas Athena.

MUDr. Juraj Mosendz
MUDr. Juraj Mosendz

Specializace: Chirurgie
Pracoviště: Palas Athena, Klinika jednodenní chirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: