Brnění v levé horní a dolní končetině

Dobrý den, prosím o radu ohledně brnění mravenčení někdy i pálení v levé HK a levé DK, od stehna až k prstům, vystřelování bolesti i v oblasti kosti křížové. Je mi 49 let, 50 kg, v noci mne budí brnění DK, ale i přes den v sedě, poslední dobou i při chůzi a ve stoje mě levá DK brní a mám pocit jako by nebyla "moje". Mám pocit, že když si sednu něco ve spodní části stehna stlačím a vzniká to brnění. Vyš. na neurologii s dg. ventrální spondylofyty C5/7 a levostran.skoliosa, počívající spondylosa L3/L5. vyš.ortopedie - nebyl zjištěněn ortopedický nález. Vyšetření pouze rtg. Levá HK brní či pálí v oblasti pažní kosti až ke konečkům prstů. Nevím kam se ještě obrátit a jaké vyšetření vyžadovat, mám sedavé zaměstnání a problém s těmito obtížemi mi velmi snižuje kvalitu života. Děkuji moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud neurolog vyloučil jinou příčinu, než je páteř, asi by byla vhodná péče fyzioterapeuta. Záleží taky na tom, jaký byl závěr neurologického vyšetření - výše uvádíte spíše je popis RTG snímku, důležitý je ale klinický nález, ten významně spolurozhoduje o potížích, ne jen nález na RTG, ten nemusí s intenzitou obtíží vůbec korelovat. Při trvajících potížích se obraťte zpět na neurologa. brnění končetin může mít i jiné příčiny, než je páteř, zvláště pokud je na jedné straně. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x