Bulka na konečníku

Dobrý den, občas mi vyhřezne bulka na konečníku. Když jsem v práci, stojím 12hodin na nohou a cítim, zvláštní štiplavý pocit(jako když je po tvrdé řezavé stolici), tím poznám, že mi začíná vylejzat malá bulka,která se tlakem naplní nejspíš asi krví a je ve velikosti kuličky hroznového vína.Při stolici nekrvácim. Mažu si to gelem z dubové kůry a beru detralex na zpevnění žilní stěny. Bolí to tak, že nemůžu chodit, stát ani sedět. Nevím co mám dělat. Za dva dny to zase zaleze, ale bolí to pořád. Pokud zas budu dlouhodobě na nohou, tak to určitě vyleze. Vždycky když mě to chytne v práci musím si vzít dovolenou. Byla jsem rozhodlá si to nechat odstranit a zjistila jsem si kliniku v Českém Brodě, která se tim zabývá. Pan doktor mě vyšetřil prstem a řekl mi, že mi s tim nikdo nic neudělá. Bulku jsem měla zrovna zalezlou, ale ukázala jsem mu fotografii, aby věděl jaké velikosti to mám. Opět mi předepsal detralex a mastičku faktu. Víc že pro mě udělat nejde a že ani nikdo jiný mi s tim nic neudělá. Radil mi že mám brát 2 měsíce detralex na jaře a pak 2 měsíce na podzim. Detralex není zrovna nejlevnější a brát ho do konce života je blbost. Jsem z toho nešťastná. Je mi 22 a je to zralé na invalidní důchod.Nemůžu chodit do práce a ani vykonávat žádný sport :( Radši moc nejim, abych nemusela na záchod. Jsem schopná podstoupit i nějakou bolestivou metodu za peníze, jen ať mě někdo pomůže. Tím se chci zeptat jestli je možné odstranit tuto bulku ikdyž je zrovna zalezlá, ale vím že zase vyleze. Za další týden jsem objednaná na kliniku do Hradce, poslechnout si další názor. Kdyby mi to odstranili a objevilo se to zas a zas je možné abych za nějaký čas měla vývod bokem?strašně se bojím. Prosím o odpověď popř. nějakou radu. Děkuji LB

Odpověď odborníka:

Pravděpodobvně se jedná o trombosovaný hemorhoid, t..j. krevní sraženinu v cévě, který občas prolabuje, vyhřezne a tím se bolest ještě zvětšuje. Většinou se stav samovolně zlepšuje, z větší části se trombus vstřebává a zánětlivý lem a zvětšení sliznice se zmenší. Může se stát, že ale hemorhoid je už organisovaný. Pokud je hemorhoid již organisovaný je možné jeho odstranění jednoduchou operací. Myslím si že vyšetřením na chirurgii u proktologa bude váš stav velmi brzy vyřešen. O vývodu bokem jistě není ani řeči.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
další negativní vyšetření | Od: LucieB | 4.5.2011 14:22
Dobrý den, tak jsem si vyslechla další názor a opravdu se jedná o trombózu zevních hemeroidů. (žíla nebo céva pod kůží prakne a naleje se krví). Prý mi s tim nejde nic udělat.Jsem ještě mladá a hojí se mi to celkem rychle. Detralex mám užívat stále, mám omezit jízdu na kole, necvičit břišní svaly a tahat težké věci, i posilovnu omezit :( Jsem opravdu nešťastná. Byla jsem smířená s tím, že půjdu na bolestivý zákrok, abych měla pokoj, ale nelze ho provést. Nemůže se prý řezat něco co mi zaleze a v tom vrásnění není rozpoznat co se má vyříznout. To chápu,ale kdybych stála dlouhou dobu, abych to měla tak velký,aby to šlo dát pryč, tak mi to stejne neodtsraní,pouze jen uleví tím, že vytlačí sraženou krev.ale může se to zase objevit. A po porodu se mi to prý zhorší. Tím se chci zeptat, když už tím budu trpět celý život..není na to třeba nějaký cvik (stahovaní řitního otvoru)aby se to zpevilo i tím? chci se tomu vyvarovat, změním stravu, nebudu pít alkohol a budu brát všechno na zpevnění žilní stěny. Budu moc ráda za každou dobrou radu, kterou ještě naznám, abych se vyhla vyhřeznutí bulky. předem moc děkuji Lucie B.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x