Bulka na krku

Dobrý den. Zhruba před čtvrt rokem, jsem měla virozu, kdy mi paní doktorka řekla, ať beru protizánětlivý ibalgin a různé sirupy. Po krátké době se mi začaly dělat čepy a od té doby se mi tvoří cca jednou za týden. Při nemoci jsem měla zduřelé mízní uzliny pod bradou, za ušima a nahmatala jsem si celkem velkou bulku na boční straně krku pod kůží. Po akutní fázi nemoci se mi všechny mízní uzliny zmenšily, včetně bulky na krku, tak jsem to nechala být. Teď, když si nahmatam tu bulku, tak je pohyblivá, dokážu jí podebrat i prstama, ale nebolí. Chtěla jsem se zeptat, jestli si myslíte, že by to mohlo být něco vážnějšího, protože mám ve škole již hodně zameškáno kvuli zánětu žaludku z důvodu infekce helicobacter pylori a nestíhám si zajít k doktorce pro bližší informace a hlavně už jsem u doktorů pečená, vařená. (Nechci tam chodit s každou blbostí) Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, slečno J. Přiložená fotka je bohužel k posouzení problému neužitečná - útvar na krku z ní není patrný. 3 měsíce trvající zvětšení uzliny v daném místě po prodělané viróze je netypické, ale možné. Pokud se jinak stav zlepšil a nepozorujete žádné jiné potíže, doporučuji na uzlinu upozornit Vaší lékařku, až tam budete mít cestu z nějakého jiného důvodu (proč jste u lékaře "pečená vařená?"), není myslím třeba to řešit akutně.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x