Bulka na krku

Dobrý den, je mi 31 let, už několik měsíců mám na levé straně krku bouličku, asi 1 cm velkou. Nebolí, je "pohyblivá". Asi před 3 týdny se mi udělala další boulička, tentokrát pod bradou. Je menší a přijde mi, že pohyblivá není. byla jsem u své lékařky, vzala mi krev. Dnes jsem si volala na výsledky, sestřička mi řekla, že krevní obraz je naprosto v pořádku. Ještě čekají na výsledky na toxoplazmózu. Jelikož ale nemáme kočku, bude asi taky v pořádku. Doktorka mi řekla, že to mohou být zvětšené uzliny, prý jsem mohla prodělat nějaký zánět, ani jsem o něm nemusela vědět. A prý se to pozná z té krve. Jenže ta je v pořádku. Nevím tedy, co si o tom myslet a mám velký strach, aby nešlo třeba o rakovinu... Může to být rakovina, když mám krevní obraz v pořádku??? A aby toho nebylo málo, trápí mě už několik měsíců problémy s pletí na obličeji. Mám na něm malinké pupínky, které ale nejsou na vymáčknutí, je to spíš taková krupička. Netuším, co to může být. Nemám to na nose a pod očima, nad kořenem nosu ani uprostřed brady, jinak to mám všude na obličeji, na krku už ne. Pak mi taky na gynekologii v květnu zjistili, že mám cystu na pravém vaječníku, byla velká 3 cm. Nyní, o 2 měsíce později je velká 2 cm, je z menší části tmavá a to se doktorce nelíbí. Je možné, že by všechny tři problémy spolu nějak souvisely? A je možné, že by v mém zdravotním stavu mohl sehrát nějakou úlohu stres? Poslední rok byl pro mě velmi stresující. Pro mě je to dost těžké, protože jsem byla vždy zdravý člověk a teď se strašně bojím... Moc Vás prosím o radu!!! Předem děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. V lidském organismu se dají různé stavy spojovat do logických souvislostí. Vaše pohyblivé zvětšené uzliny mohou být reakcí na obličejové akné. Strukturu uzliny dobře odhalí ultrazvuk, snad rozptýlí Vaše obavy z nádorového procesu. Vaječníky jako žlázy mohou být v různé fázi menstruačního cyklu místem vzniku tzv. cyst- cysty jsou jen rozšířené části žlázy, kde se hromadí sekret- někdy to může být také projevem jisté hormonální nerovnováhy, stresové nastavení organismu může být s takovým hormonálním stavem v dobré korelaci..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: