Bulka na pánevní kosti

Navštívil jsem praktického lékaře, a ten mě poslal k ortopedovi a tam mám jít až za měsic. Mám výrustek velký 7-7-8 cm na pánevní kosti . Rostl mi asi 8 let. Zdravotně jsem jinak zcela zdráv a bez pohybového omezení. Myslím že to asi bude Osteochondrom a jen by mě zajímolo, jestli se mám obávat nějakého zhoubného nadoru nebo jestli je to jen neškosný výrůstek, kterého se zbavím operací. Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Jasnou odpověď ohledně charakteru výrůstku dá pouze histologické vyšetření. Nicméně, pokud Vám výrůstek rostl 8 let a jste zcela zdráv, s velkou pravděpodobností je nezhoubný a měla by pak stačit jen operace.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: