Bulka pod kolenem a klíční kost dcery

Dobrý den, pod kolenem mám už léta malinký výrůstek. Když mám pokrčené koleno tak ho ani nenahmatám jen když natáhnu nohu. Je asdi jako malé pecka od třešně. Nijak mě nebolí a ani mi nikdy nevadil, snad jen při holení chloupků. Vždy jsem si na něm strhla kůži. Kamarádky teta měla rakovinu kosti, taky měla prý nějaké výrustky tak trochu plašim abych nebyla taky nemocná. Ale všude čtu, že by výrustek bolel. Ale jistota je jistota. Také jsem těhotná a zřejmě hormony dělají své. Další dotaz se týká mladší dcery. Jsou jí dva roky a když jsem jí po koupání mazala zjistila jsem že jeden kloub co spojuje klíční a hrudní kost je větší než druhý, ale také záleží na tom jak nakloní hlavu. Je to normáln?

Odpověď odborníka:

Pokud se jedná o malý dlouholetý výrůstek patrně se bude jednat o vazivový novotvarový útvar. Přesně říci o co jde může jen histolog po mikroskopickém vyšetření vyňatého útvaru. U dcery se může jednat o částečné nebo úplné vykloubení u kloubu co spojuje klíček a hrudní kost. Vhodné je vyšetření u dětského ortopeda a podle výsledku léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: