Bulka u konecniku

Dobrý den, chtěl bych se zeptat nedavno cca 3 tydny jsem objevil mezi konečnikem a šourkem(spíše oblasti řitního otvoru) tuhou bulku nezvětšuje se ani neboli. Mam trochu strach z rakoviny střeva a konečniku, měl jsem již dříve potíže se žaludkem, ale ty odezněly. Zajímalo by mě tedy zda to není nějak nebezpečné. děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, každou bulku neznámého původu je dobré nechat vyšetřit, tj, ukázat ji alespoň obvodnímu lékaři. Jinak můžeme pouze odhadovat a domnívat se, o co by se mohlo jednat a jak to může nebo nemůže být nebezpečné. Obecně - pokud je bulka hladká, volně pohyblivá proti spodině, měkká/pružná a kůže nad ní je normální, je pravděpodobnost zhoubného nádoru malá. Ale opakuji - jistotu Vám dá pouze vyšetření u lékaře, který bulku uvidí a prohmatá.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: