Bulka v podpaži

V posledním týdnu mě trápí bulka v podpaží. Neni ani velka ani mala do 2cm. Vubec me nijak neobtezuje jen kdyz ji nahmatam tak boli. Myslite si, ze to muze byt neco vazneho ci tomu nemam venovat pozornost? Dekuji Daniel, 16 let

Odpověď odborníka:

Hmatný útvar v podpaží může mít různý původ, a bez možnosti Vás vyšetřit, takto v rámci internetové poradny, to bohužel nevyřeším. Mohlo by jít o zánětlivý útvar v okolí potní či mazové žlázy, nebo třeba o zvětšenou uzlinu. Zvětšená uzlina je nejčastěji známkou infekce nebo jiného dráždění ve spádové oblasti, ale teoreticky přicházejí v úvahu i některá vážnější onemocnění. Pokud tedy útvar do několika málo dnů nezmizí, nebo pokud by se potíže zhoršovaly (větší bolest, zvětšování bulky), vyhledejte Vašeho lékaře, který posoudí, jak dále postupovat. Pokud by se jednolo o zánět/nahromadění hnisu, může být někdy nutná jeho evakuace (vypuštění) vpichem nebo drobným řezem.

MUDr. Renata Lažanská
MUDr. Renata Lažanská

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: IKEM, Klinika nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x