Bulky

Od svých 13 let (dnes již 27) trpím na zvětšené boule v oblasti třísel a podpaží (někdy i na prsou). Většinou zmizí (u prsou) či prasknou (třísla, podpaží). Již jednou jsem byla na vyřezávání v podpaží, jen obyčejný absces. Vždy se mi to vrací, ani si nepamatuji, že bych je někde neměla. Doktorka to nijak neřešila, že to mám prý z kouření. Jsem normální kuřák (cca 1-2 krabičky za týden). Piji příležitostně (víno, pivo - tvrdému alkoholu se vyhýbám). Kupovala jsem si i čaje na lymfatické uzliny (v rodině s tím problémy nemáme). Žádná změna. Když jsem sportovala 5x týdně, tak se to zlehka zlepšilo (hodně se potím).Ale nyní je mám opět v tříslech a v podpaží. Pod jazykem afty a za pravým uchem na kosti mám výběžek. Netrpím na teploty, jelikož moje normální teplota je 35,4 a na 36 se dostanu tak jednou do roka. Nejsem alergik a nikdy jsem nebyla nijak zvlášť nemocná. Jednou jsem prodělala salmonelu, jinak tak max. nachlazení. Žádné prášky neberu (ani ibalgin či podobné, jelikož to špatně snáším - spím či mám halucinace). Prosím jen o radu, jak se toho zbavit. K lékaři se mi moc nechce, jelikož to nepovažuji za nic vážného, ale na internetu jsem se nikde nedohledala nic na přírodní bázi co by mi pomohlo. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pravděpodobně se bude jednat o zvětšené lymfatické uzliny. Diferenciální diagnostika uzlinového syndromu je velmi rozsáhlá a pacient by měl být podrobně vyšetřen, přičemž doporučuji i vyšetření na tularémii, která může způsobovat vámi uvedené příznaky. Domluvte se s praktickou lékařkou na krevních testech a sonografickém vyšetření uzlin - lze i za hospitalizace na interním či infekčím oddělení. Výskyt zvětšených uzlin není normální stav a vyžaduje vyšetření.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Cystoskopie
Články: Cystoskopie
Cystoskopie je endoskopické...
Díky pravidelnému dárcovství krve zjistili panu Jaroslavovi rakovinu včas
Je vám padesát? Nejvyšší čas na změnu jídelníčku!
Články: Je vám padesát? Nejvyšší čas na změnu jídelníčku!
Některé rizikové faktory a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Peptický vřed žaludku a dvanáctníku
Články: Peptický vřed žaludku a dvanáctníku
Žaludeční vředy jsou v...
Antivirotika snižují riziko zápalu plic u dětí
Články: Antivirotika snižují riziko zápalu plic u dětí
Chřipka ve většině případů...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: