Bulky v brise ??

Mam na Vas prosim prosbu,cele leto mi bylo strasne zle od zaludku tak jsem v zari sla na gastroskopii a mi byl zjisten zanet zaludku a vredy,doktor rikal ,ze tam mam i zjizveni tudis mi tam pry nejaky jiz i praskl..abych byla presna tak cituji zpravu dg : postulcerozni deformace bulbu duodena(postulcerozni deformace pylorobularni junkce bulbitida mkr.susup,antrumgastritida) byl mi nasazen lozeprasol 20mg prvni tyden 1-0-1 a pote pouze 1-0-0 , po vybrani jednoho baleni jsem dostala jeste dalsi 2baleni,jen jsem na to posledni treti baleni jiz zapomnela a myslela jsem ze mam vse dobrano,po par tydnech jsem jej objevila a znovu zacla brat jelikoz bylo vse bez efektu a porad je mi nevolno.gastrologovi jsem rekla zda jsem si to nezanedbala sama kdyz jsem nedobrala najednou vsechny 3davky ale rikal ze mam brat dale...je mi neustale nevolno ac jsem zacla jist naprosto zdravou stravu,stavu z repy a mrkve ,ktera se doporucuje..ale hlavni duvod proc pisu je,ze puvodne jsem sla do nemocnice s nevolnostmi a jakousi "boulí" na prave strane bricha ktera mi vyleze jen po jidle ci vetsim mnozstvi tekutin..rekli mi na to ze tam je tluste strevo a ze to muze byt strava,nyni ale jiz 2tydny me znepokojuje ze po ranu kdyz lezim na brichu mi vyleze nad pupkem " tvrdy hrbol" a zase zaleze ... mista se meni..mohou to byt opravdu vetry ? velice me to psychicky zmaha a znervoznuje jelikoz mi pro sonu bricha tehdy v zari nasli i lozisko na jatrech,,hned mi tedy brali krev na tumorove markery CEA a AFP,ktere byly v norme a po CT se ukazalo,ze je to fibrozni nodularni hyperplazie..byla jsem z toho z pocatku velice spatna a mam strach co jsou tedy ty "boule" v oblasti nadbrisku..muj gastrolog se semnou vubec nebavil ani se na me nepodival a k tem jatrum mi taky ani nevysvetlil co to vlastne znamena.tak zde znacnou roli hraje i psychika protoze jsem strasne unavena cele dny ..a mam pocit ze mam teplotu ale pri zmereni mam normalne 36 celsia..je mozne ze je to vse psychickeho razu kdy toho ted ylo na mne moc ? moc dekuji za ocpoved hlavne na ty "tvrde vylezajici hrbolky" v nadbrisku..ac to zni mozna smesne lepe jsem to popsat nedokazala,,dekuji moc s pozdravem niko

Odpověď odborníka:

Fibrozní nodulární hyperplazie je okrsek nahromadění vaziva, jde o nezávažný nález, který byl měl být čas od času ultrazvukově či CT vyšetřením kontrolován. Vzhledem k tomu, že jste absolvovala CT břicha, Vámi popisované bulky v břiše by se tímto vyšetřením jistě ozřejmily, jistě by byly na CT vidět, ale necitujete přesný nález CT břicha, takže se k tomu konkrétně vyjádřit nemohu.

MUDr. Miroslava Stará
MUDr. Miroslava Stará

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: