Candibene a případné těhotenství

Dobrý den, už několik dní mě pobolívá pod bříšek a od pondělí 26.1. slaboulince špiním. Poslední menstruace byla 18.12.2008 a od té doby nic. Snažíme se o druhé miminko od loňského října. Menstruaci mám nepravidelnou. Vždycky se dostaví, ale v různých rozestupech mezi menstruacemi. Dnes jsem si dělala těhotenský test Gravitest, protože mi ta menstruace přijde opravdu velmi slabounká(při poslední jsem krvácela velmi silně) a do 4 minut se mi tam objevila čárka. Sice není tak silná jak ta kontrolní, ale je dost viditelná. Posílám fotku. Myslíte, že bych mohla být těhotná? Ale je tu ještě jeden problém. Od soboty si zavádím Candibene 100- tablety. Včera jsem si vzala pátou tabletu, jelikož mám zánět. Já je mívám velmi často, tak jsem si koupila toto, ale před tím jsem užívala ještě Gyno-Pevaryl. Pokud jsem těhotná nemůže to uškodit dítěti? Mám si dnes vzít ještě tu poslední nebo už raději ne?A můžou mít vaginální tablety nějaký vliv na vývoj plodu? U prvního dítka jsem brala taky Gyno-Pevaryl a že jsem těhotná jsem zjistila až po dobrání a je v pořádku. Děkuji moc za odpověď. Krásný den.

Odpověď odborníka:

Váš výsledek gravitestu skutečně není jednoznačný, doporučovala bych ho za 14 dní zopakovat. V prvních 3 měs. gravidity není vhodné podávání žádných léků, takže pro jistotu vše vysaďte, kupte si v lékárně Fermalac vaginální čípky s laktobacilem a zkuste infekci doléčit takto. Pobolívání v podbřišku se může v prvních týdnech těhotenství objevit a je to zcela normální.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: