Čepy na mandlích 6 týdnů po rizikovém chování - zánět hltanu, nosohltanu, nebo hiv?

Dobrý den, potřebuji vědět, zda se jedná o zánět hltanu nebo nosohltanu? (jaký je mezi tím rozdíl)...dnes se mi objevily hleny v krku a tyto vaky...(viz.foto). Je to 6. týden od rizikového chování..bojím se, aby to nebylo HIV, protože jsem měla předtím rýmu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pouze z fotografie nelze usoudit na konkrétní diagnosu. rozhodně nelze posoudit zda-li se jedná o HIV infekci. Název zánět hltanu a nosohltanu je dle názvu místa, kde zánět probíhá - tedy buď v hltanu či v nose i hltanu. Vyfotografoný nález odpovídá zánětu hltanu, pokud máte i rýmu, zduření sliznic v nose, tak se jedná o zánět nosohltanu. Pokud jste měla rizikový kontakt je vhodné cca za 3 měsíce si nechat vyšetřit protilátky proti HIV.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: