Červené fličky a skvrny na žaludu - dlouhodobě

Dobrý den, čas od času se mi na žaludu vyskytnou červené skvrny, jako na fotografii. Začalo to asi před dvěma lety po sexuálním styku ve vířivce. Ráno jsem měl příznaky podobné mykóze (vyrážka a zarudlé fleky). Stav jsem se snažil řešit antimykotiky (Canesten nebo Jenamazol). Fleky a skvrny se však často vracely. Někdy byl zarudlý skoro celý žalud. Převážně se tak stávalo po sexu nebo například na tůrách, kde není hygiena 100%. Poté jsem se někde dočetl, že u některých vyrážek například pomůže nepoužívat mýdlo. Předtím jsem mydlil hodně ve snaze dodržet 100% hygienu. Když jsem použití mýdla vynechal, stav je o 90% lepší dlouhodobě. Přesto mám většinu času pocit, že mírné náznaky rudé barvy tam jsou a například po sexu se zase objeví tyto flíčky. Nicméně na krátkou dobu, např den. Vyrážka nesvědí, nedráždí, žádný takový projev. Prosím o Váš názor avelice děkuji.

Odpověď odborníka:

Podobné změny na kůži žaludu se mohou vytvořit při narušení přirozené ochranné kožní bariéry - tak jak to popisujete - při nadměrné či naprosto nedostatečné hygieně, po nechráněném pohlavním styku apod. K mytí používejte jen vodu nebo speciální přípravky pro intimní hygienu.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-18 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Červené fličky | Od: Roman | 20.12.2013 21:25
To ze sa Vám červene fiačky objavujú pravidelne už dva roky to znamená len jedine ! Mate CHlamydie trachom. !!!!! Dajte sa vyšetriť na chlamydie ! . Ale nie v laboratórne ale biorezonančne aby ste mal istotu lebo labak dosť často chlamydie nezachytí !!!!
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Psychiatrické vyšetření
Články: Psychiatrické vyšetření
Jako psychiatrické...
Játra kvalitní čaj ocení
Články: Játra kvalitní čaj ocení
Doporučení na různé čajové...
Srdeční infarkt u žen může vypadat úplně jinak než u mužů
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Šupinky na nohách s varixy mohou prozradit ekzém
Články: Šupinky na nohách s varixy mohou prozradit ekzém
Nejen bolest nohou, pocit...
Výtažek z muškátu zatočí s každou virózou
Články: Výtažek z muškátu zatočí s každou virózou
V tradiční jihoafrické...
Jsou kortikoidy v léčbě alergické rýmy bezpečné?
Články: Jsou kortikoidy v léčbě alergické rýmy bezpečné?
K léčbě alergické rýmy a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: