Co může člověk pro sebe udělat sám bez lékaře

  • Dotaz od: Dana Folprechtova
  • Publikováno: 14.5.2010
  • uLékaře.cz

Dobrý den, připadám si divná. Dělala jsem si na netu už spoustu psychotestů kde vycházelo více poruch, myslím si o sobě že bych se sebou měla někam jít - ale nepřenesla bych aby se cokoliv dozvědělo mé okolí. Tak hledám jak se z toho dostat sama doma. Už kvůli příteli (za měsíc manželi). Snažím se aby si ničeho nevšiml. Připadám si stále víc a víc hloupá, špatně si pamatuji, zapomínám základní věci ze školy. Nevyjmenovala bych vám už snad ani vyjmenovaná slova. Často mě bolí hlava a motá se mi, spím až moc tvrdě a jsem často unavená. Proto také o nočních "nedřímám" - už se mi několikrát stalo, že jsem se probudila jdoucí někam. Jsem raději sama, málo se směju, nic mě nebaví ale jsem fixovaná na přítele. Samotná s kamarádkami bez přítele nikam nechodím. Jsem pesimista a za vše se kritizuji a obvinuji - protože přeci musím být pro svého budoucího manžela perfektní žena.. Mám nízké sebevědomí a bojím se pavouků, bouřky, tmy a do obchodu sama, ale snažím se to co nejčastěji překonávat. Nechtěla bych se dopracovat k braní léků - moc bych chtěla mit děti (mám představu, že léky a těhotenství spolu nesmí být). Ale zase mám strach, že kdybych se starala v tomhle stavu o dítě - prohloubí se to. V rodině se psychické nemoci objevují, hlavně depresyvní syndromy. Oba rodiče se s tím léčí. Nevzpomínám si na skoro nic hezkého z dětství. Už od dětství mám vše tohle, ale mám radost že s tim dovedu pracovat. Když jsem měla jít na přímací zkoušky na střední - měla jsem opravdu hroznou fobii z cizích lidí (sedět tu hodinu v třídě plné cizích lidí bylo pro mě pčřímo panické) a dnes pracuji výhradně s cizími lidmi. chtěla bych být jako ostatní a taky vědět co mi je a co se sebou můžu dělat (hlavně co nejvíc bez léku a pod). Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rozhodně bych doporučoval neodkládat návštěvu na neurologii a psychiatrii. Únava a zapomínání totiž mohou být způsobeny nejen psychiatrickými, ale i neurologickými obtížemi, a proto je třeba odborné vyšetření. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: