Conizace

ptal jsem se jedné z lékařek na vašem serveru zda může sterilizace způsobit přednádorové změny řekla mi že ne ale dle výzkumu na ostatních lékařských servrech to vyznívá že ano protože přerušením vaječníků může dojít ke změně poměru některých hormonu pokud se mýlím opravte mne ale vaše kolegině se nenamáhala s vysvětlením prostě je to podle ní jen problém že je sexuálně přenosný ale že je tu minimálně 10 dalších faktorů nějak opoměla zmínit doufal jsem že moje otázka bude opět adresována jí proto jsem vystartoval protože její odpověď vyzněla jako by moje přítelkyně byla bůhvíjaká potvora paní doktorka by si měla uvědomit že na druhé straně sítě sedí lidé kteří jí žádají o pomoc né o to co je nepodstatné to je jako kdyby jste se mne na rozcestí u Hamburku zeptal kudy jet a já vám odpověděl jěďte rovně někam dojedete...to je také obecná odpověď...jinak rád bych se zeptal když jsem zmínil papilomavirus .....snad jsem to dobře napsal způsobuje přednádorové změny a rakovinu děložního čípku...může s tím souviset sterilizace?do doby sterilizace byla přítelkyně až na občasné výtoky jež lékař léčil vaginálními globulemi bez problémů po narození 4 dcery jí byla doporučena sterilizace a následně po 3 letech jí byli zjištěny přednádorové změny a cista na vaječníku o velikosti asi 5 cm po vyjádření vaší kolegině ji tuplem nedostanu k lékaři a těžko něco vysvětlit člověku kterému zemřel v náručí otec na rakovinu prostaty....a k lékaři v oboru psychiatrie jí posílat nebudu....z toho oboru promovala před pár lety...teď mi poraďte co dělat

Odpověď odborníka:

Mýlíte se,při sterilizaci zůstávají vaječníky nedotčeny dojde k uzávěru vejcovodů.,s přednádorovými změnami jistě nesouvisí.Přednádorové změny je široký pojem,ale rozhodně vyžadují vyšetření a podle nálezu další postup,jestli vaše přítelkyně promovala na medicině jistě to ví. příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: