Ct mozku

Dobrý večer, mám dotaz který se týká mého manžela.Kvůli povolání má každoroční preventivní prohlídky a při poslední(toto pondělí)si lékařka všimla, že má povislí pravý koutek.Ostatní vyšetření byla v pořádku.Ptala se jestli nemá nějaké problémy, například jestli neměl klíště nebo obrnu někdy(manžel řekl že ne)a že ho raději pošle na CT mozku.Jde tento pátek.Zajímá mne jestli po tomto vyšetření nebude mít nějaké nežádoucí účinky(například nevolnost, bolest hlavy, atd.)a jestli smí řídit?Popřípadě za jak dlouho od vyšetření?A zda si myslíte, že by ten koutek mohlo být něco vážného, když jiné problémy neměl?Děkuji předem za odpověď.Přeji hezký večer.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, CT vyšetření nebude mít žádné nežádoucí účinky, řídit může bez omezení. Povislý koutek může být způsoben jednostrannou obrnou lícního nervu, příčin může být více. Pokud CT vyšetření neukáže příčinu, je třeba pátrat dále a to z pohledu ORL lékaře, infekčního lékaře a neurologa.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
CT mozku | Od: Radka | 14.12.2008 13:49
Dobrý den,chci se zeptat zda mám právo odmítnout podání kontrastní látky při vyšetření CT mozku.Vím jaké to může mít vedlejší učinky,proto chci odmítnout kontrastní látku.Víte to někdo?
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: