Cysta

Dobrý den, s manželem se snažíme o druhé dítě.MUDr.mi zjistil anovulační cyklus a nasadil mi léčbu clostilbegytem. Po první dávce jsem měla na jednom vaječníku folikul 17mm (11DC) a 12DC jsem píchla Ovitrelle.Bohužel se nezadařilo. Začla jsem brát tedy druhou dávku (opět 1-0-1). 13DC jsem měla na jednoum vaječníku folikul 14mm a na druhém cystu 4cm. Ovitrelle jsem si neměla píchat,protože folikul je moc malý.MUDr. mi píchla agolutin na prasknutí cysty.Je to už 4 den od injekce a nepociťuji žádnou bolest břicha, takže cysta asi nepraskla. Na kontrolní UTZ mám jít 3.4. s tím, že mi doporučila punkci nebo laparoskopii (že by se zároveň zkontrolovalo, zda nemám problém s vejcovody či endometriozu), že by nedoporučovala čekat, když chceme mít druhé dítě.Chci se zeptat, zda byste doporučila spíš punkci nebo laparoskopii a jestli je nutná po zákroku hospitalizace nebo ne a zda byste po zákroku pokračovala v braní clostilbegytu nebo raději ne, když mi zřejmě vyvolal cystu.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, laparoskopii ano, pokud je vyšetřen partner a Váš hormonální profil je v pořádku. Často se stává, že žena po celkové narkoze otěhotní, spíše má vliv zjištění průchodnosti vejcovodů. Pak clostibegyt opět ano. Kůra je 3M a pak pauza.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: