Darování krve

Dobrý den, chtěla bych se stát dárcem krve i kostní dřeně ale mám hypofunkci štítné žlázy a užívám Letrox 100, mohu s tímto onemocněním darovat krev?? Předem děkuji za odpovědi

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hypofunkce štítné žlázy a užívání Letroxu samo o sobě by nevadilo pro darování kostní dřeně. Ale vadilo by, kdybyste měla hypofunkci na podkladě autoimunitního zánětu - to zjistíte tak, že máte pozitivní protilátky proti štítné žláze (ATPO, anti-Tg) - vyšetřuje se většinou vstupně při zjištění hypofunkce štítné žlázy. kdo může a nemůže být dárcem kostní dřeně si můžete přečíst na webových stránkách registru: http://www.kostnidren.cz/registr2014/1_vstupdoregistru_3.html děkujeme, že uvažujete u vstupu do registru dárců kostní dřeně, i vaše rozhodnutí může někomu zachránit život!

MUDr. Veronika Kaššovicová
MUDr. Veronika Kaššovicová

Specializace: Hematologie a tranfuzní lékařství
Pracoviště: Hematologická ambulance Nemocnice Jablonec nad Nisou

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: