Dásně a zuby

Dobrý den. prosím mám dotaz, Můj zubní lékař mi před měsícem čistil 3 zubní kanálky. ale již předtím jsem měla a stále mám na dásni nahoře vpravo takovou bolest.vou bulku, která bolí na dotyk, jinak zuby nebolí, a nyní po měsíci se mi vydrolilo, co tam pan doktor dočasně dal. a bude dělat blombu. Myslím si, že povídal že nahoře nevím jaký je ten zub mrtvý, ale na poklep cítím bolest. když jsem mu povídala o té bouličce, tak se nad tím nepozastavil a nic se neléčí. Mám obavy, že teď až přijdu na tu blombu, tak ta boulička tam stále je , a lékař s tím nic nedělá. I ten zub je na poklep bolestivý.Poraďte mi prosím co s tím? Co to může být ta bolestivá boule na dásni. Děkuji a hezký den.A ještě prosím, je lepší tam dát plombu bílou, nebo amalgán, stále o tom píší, že není vhodný a způsobuje nějaké vedlejší ůčinky. díky

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vše záleží na tom, zda se podařilo nalézt, vydezinfikovat a správně zaplnit všechny kořenové kanálky, protože jinak boulička nemusí zmizet. Hodně by napomohl rentgenový snímek, který by případný problém ukázal. Obecně je do oslabeného zubu, což zub po ošetření kořenových kanálků je zhotovit adhezivní bílou plombu a následně zub stabilizovat korunkou. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x