Diagnostika gynekologického zánětu

Dobrý den, ráda bych se zeptala na Váš názor na diagnostiku vaginálního zánětu. Při běžné preventivní prohlídce na gynekologii mi lékař sdělil, že mám výtok- zřejmě kvasinky a je nutná léčba - předepsal mi Pimafucin čípky a mast a tablety Macmiror. Sama nepociťuji žádné obtíže, pálení, svědění, viditelný výtok, nic. Zcela běžně mám možná trochu hojnější fyziologický výtok světlé barvy bez zápachu, který se mění v průběhu menstruačního cyklu. Když občas mám kvasinkovou infekci, výtok má spíše tvarohovitou konzistenci a trápí mě svědění, v tuto chvíli ale žádné obtíže nemám. Ráda bych se proto zeptala, zda je opravdu nutná takto razantní léčba, když mi ani nebyl proveden stěr a může být můj výtok zcela normální. Jednou už se mi stalo, že mi byl udělán stěr a rovnou nasazena léčba a výsledy přitom byly negativní. Je možné mít normálně mírně hojnější výtok, který lékař od pohledu považuje za problematický? Nerada bych zbytečně užívala takové množství léků (zejména polykací tablety macmiroru). Předem velice děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, občas je vidět infekční výtok, ale většinou jsou i potíže typu svědění a pálení. Nemohu posoudit, proč se lékař rozhodl pro razantní léčbu, konečné rozhodnutí o nasazení léčby je na Vás.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: