Dráždivý tračník

Dobrý den, cca před rokem jsem byla na kolonoskopii (trpěla jsem častými průjmy, hlavně v práci a ve stresových situacích). Po vyšetření mi lékař řekl, že jsem naprosto v pořádku a řekl mi, že mám dráždivý tračník. Nějakou dobu po vyšetření se u mě žádné problémy nevyskytovaly (snad to bylo tím "dokonalým" vyčištěním před kolonoskopií). Asi před třemi měsíci se u mě opět začal objevovat průjem a už ne pouze v práci, ale každý den (o víkendech, o dovolených - prostě pořád). Lékař mi dal nějaké namíchané léky, po kterých jsem ale trpěla nevolností, tak jsem je po cca 14-ti dnech vysadila. Teď se k průjmu navíc přidaly ještě bolesti v podbřišku těsně před tím, než potřebuji odběhnout na WC. Při ultrazvuku na gynekologii mi doktor řekl, že mám opravdu velké množství vzduchu ve střevech. Dopracovala jsem to tak daleko, že bez léků proti průjmu nemůžu už ani jít do práce. Chtěla bych Vás poprosit o radu, čím to může být způsobeno a co s tím mám dělat. (Krev ani hlen ve stolici nemám, na váze neubírám, nezvracím, občas mě pálí žáha a cítím "škrundání" ve střevech). Moc děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v případě dráždivého tračníku může být léčba obtížná, protože každému zabírá trochu jiný režim, případně jiné léky. Důležité je, že kolonoskopie byla bez nálezu. Léčbu by měl řídit gastroenterolog. S pozdravem

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: