Drobné ranky v intimních partiích, bolest v krku a bolestivé krční uzliny

Vážený pane doktore, dlouhodobě mě trápí bolestivost při pohlavním styku, která si vynutila téměř až sexuální abstinenci (letos jeden styk, loni možná dva - stálý partner). Při pokusu o pohlavní styk mě velice bolí poševní vchod. Při posledním vyšetření na gynekologii mi bylo řečeno, že mám problém se zadní komisurou (natrhává se) a že ideálním řešením by byla operace (prý se jedná o vrozenou vadu). Pak ovšem nevím, jak je možné, že přibližně jeden rok vztahu s přítelem byl pohlavní styk bezproblémový, akorát se občas objevila kvasinková infekce. Poslední návštěva gynekologa byla vynucena bolestivostí pochvy - zarudnutí, otok, trhlinky - toto se začalo objevovat právě po jediném letošním styku (podotýkám, že nebyl bolestivý, problémy se postupně začaly objevovat druhý den večer). Bylo mi řečeno, že je to zapříčiněno podrážděním po styku a tou mou "vrozenou vadou", doporučena mast Calcium pantothenicum. Obtíže ovšem stále přetrvávají, okolí genitálií a řitního otvoru je velmi citlivé a "potrhané", a to už téměř dva měsíce. Kromě CP jsem vyzkoušela Cicatridinu, Bepanthen Plus a Canesten, bez úspěchu. Zároveň mě několik týdnů bolí v krku a mám bolestivé krční uzliny, celkově jsem výrazně zahleněná, trpím častou únavou. Kloktám Stopangin, beru Paralen Plus, Strepsils, kvůli alergii (na pyly) beru tablety na podporu imunity, ale můj zdravotní stav se nelepší. Momentálně jsem dlouhodobě v zahraničí, pročež návštěva lékaře není zrovna nejsnazší variantou. Moc vám děkuji za váš čas a reakci. Pěkný den!

Odpověď odborníka:

Obtíže horních cest dýchacích s tím nebudou mít žádnou souvislost,pokud jsem vás nevyšetřil nemohu posoudit o jakou vrozenou vadu by se mohlo jednat, pokud dochází k opakovaným trhlinkám v zadní komisuře,mohlo by se jednat o zánětlivě změněnou sliznici která je křehčí ,nebo může být vchod skutečně užší ,v tom případě by situaci vyřešila malá plastika, ale to bez vyšetření není možno rozhodnout. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky
Články: Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky
Plicní nádory jsou smutným...
Účinná léčba vypadávání vlasů pomocí Renokinu
Články: Účinná léčba vypadávání vlasů pomocí Renokinu
Vypadávání vlasů může být...
Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Články: Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Pálení a řezání v podbřišku...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Víte, jak funguje hormonální antikoncepce?
Články: Víte, jak funguje hormonální antikoncepce?
Skutečnost, že hormonální...
Rakovina ledvin: tichý nepřítel
Články: Rakovina ledvin: tichý nepřítel
Téměř všechny nádory tohoto...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: