Drobné zarudnutí na penisu po kvasince.

Dobrý den. Nedávno jsem prodělal kvasinkovou infekci, na začátku prosince mne dermatovenerolog prohlásil za zdravého. Od té doby mi na okraji žaludu zůstává zarudlé místo, veliké asi 1x2 mm. Lékař prohlásil, že to tam po kvasince zůstat může. Zarudnutí tam je stále, nemizí ani neroste. Flíček občas trouch ztmavne, zejména v případě fyzické aktivity nebo stresu. Občas trošku zasvědí, ale spíš bych řekl že je to jen trošku citlivější než okolí, nesvědí trvale. Není přítomen žádný výtok, otok, zápach, nebo jakékoliv jiné nepříjemné příznaky či obtíže. Rád bych se proto zeptal, jestli se jedná o normální "dozvuky" kvasinky, které přejdou v delším časovém horizontu, či o něco jiného, co by vyžadovalo novou návštěvu lékaře. Je mi 23 let, nemám žádnou alergii, mám stálou sexuální partnerku už přes půl roku a pravidelné testy na STD byly vždy negativní. V rodině nebyla žádná rakovina 3 generace nazpět, ale doufám, že to nebude ten případ. Děkuji předem.

Odpověď odborníka:

Po proběhlém zánětu může zůstat kůže trvale citlivější nebo zarudlejší než okolí. Pokud se stav nebode zhoršovat, není asi třeba tomu věnovat pozornost.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x