Druhé těhotenství

Dobrý den. Při prvním těhotenství s dcerou, které je nyní dva a půl roku, mi byl zjištěn vys. tlak, těhotenská cukrovka, dlouho trvaly nevolnosti, přibrala jsem jen 6 kg. Ultrazvuky ke konci těhotenství ukazovaly, že dcerka bude maličká, při narození měla 2,1 kg. Příčinou byla údajně špatně fungující placenta. Nyní uvažujeme o druhém dítěti, chci se zeptat, jaká je "šance", že se opět narodí dítě s nízkou hmotností? Můžu to během těhotenství nějak ovlivnit? Když byl první porod veden cís. řezem, bude i druhý? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Při druhém těhotenství může vše probíhat úplně jinak. To, že jste měla zdravotní problémy, neznamená, že se musí opakovat i při dalším dítěti. Vy sama příliš udělat nemůžete. Užívejte již nyní vhodné vitamínové doplňky pro plánování početí, nekuřte, ani se nepohybujte v zakouřeném prostředí ( to ovlivňuje prokrvení placenty). Druhý porod může proběhnout zcela normálně.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x