Dysmotilita jícnu

Dobrý den, mám těžkou dysmotilitu jícnu a těžkou refluxní chorobu jícnu s těžce hypotenzním LES. Doposud nejasné etiologie. Byly mi provedené veškeré testy (ÚVN a IKEM). Bylo mi řečeno, že by se mohlo jednat o skrytou sklerodermii. Můj dotaz tedy zní, když nemám achalazii jícnu, která způsobuje dysmotilitu a není to ani viróza, jestli se skutečně může jednat o skrytou sklerodermii, protože testy na revma vyšly negativně, tutíž žádná sklerodermie. Mně by zajímalo, jestil můžu mít nějákou skrytou sklerodermii a i přesto, že mi testy na ni vyšly negativně, zda-li je to možné? děkuji S pozdravem Ramis

Odpověď odborníka:

I pokud imunologické testy vyjdou negativní, nejedná se 100% o vyloučení dané choroby. Protilátky mohou být detekovatelné později. Nutné je vycházet z klinického obrazu, tedy příznaků pacienta. V IKEMu a ÚVN jste v dobrých rukou, kde vám provedou veškerá vyšetření a zavedou takovou terapii, která zmírní vaše obtíže.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Naposledy čtené: