Eeg výsledok

Dobrý deň, Rada by som sa s Vami poradila ohľadom môjho nálezu EEG: V zázname dominuje alfa aktivita o fr. 9-11 Hz, ampl. 31-50 uV, AAR vyjadrená, v natívnom zázname opakovane TP ostré vlny vyššej ampl., ako ampl. pozadia, počas HV synchronny výboj ostrých theta vln v trvaní 1s Záver: Epileptiformné prvky TP bilat, so sek. generalizáciou počas HV Neurologička ma poslala na EEG, pričom k nej som bola zaslaná z dôvodu dlhodobých bolestí hlavy(raz týždenne,polovica hlavy), vyslovila podozrenie na migrénu. Žiadne iné problémy nemám ani som nemala. Pred mesiacom som bola preliečená antibiotikami pre zápal dutín. Termín u neurologičky mám ešte ďaleko, a obávam sa výsledku. Rada by som sa teda opýtala na váš názor, či sa teda mám čoho obávať. Ďakujem vopred.

Odpověď odborníka:

Patologický EEG nález a migréna spolu nesouvisí. Pokud jste dosud neměla provedeno zobrazovací vyšetření mozku, asi by bylo na místě. Předpokládám, že epileptické záchvaty nemáte, tudíž léčba patologického nálezu na EEG se nezavádí.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: