Ekg,dušnost

Dobrý den. Měla jsem holtra a výsledek je velice strohý, ale ani tak tomu nerozumín. Lékař mi sdělil-je to celkem v pořádku. Bylo zachyceno celkem 85 supraventrikulárních stahů, nejdelší sekvence byla dlouhá 12 stahů, ojediněle také VES. zřetelné stavy akcelerace TF v nočních hodinách.Je mi 50 let a měla jsem již i CMP, mám cukrovku, občas vysoký tlak, chodím na endokrinologii a nález -malý na ultrazvuku karotid, také v noci desaturace až 64%-, ale spánková apnoe nezjištěna-nejsou apnoické pouzy někdy se v noci i budím a dusím se. Tak jsem si koupila oxymetr a meřím si přes den i v noci někdy a výsledky jsou stejné, rychle během 20 vteřin mi to sjede z 96 na 76 a opět rychle za 20 vteřin to vyjede zas nahoru na 96 . Co bych měla dělat, na koho se obrátit. Můj lékař mi dal Holtra až po 2 letech potíží a poté co jsem měla opakovaně QTC 0,500 a dálšími problémy se zabývat nehodlá.Samozřejmě mám strach, aby se něco nezanedbalo a abych třeba z jeho nedbalosti neumřela. Děkuji

Odpověď odborníka:

Váš popis EKG Holtera je v normě. Supraventrikulární stahy jsou v rámci normy, jde o stahy mimo pravidelný rytmus. Mají je všichni lidé, pouze někteří je pociťují jako bušení srdce. Ojedinělé VES jsou také stahy mimo pravidelný rytmus, ale vycházejí z komor, také jsou v rámci normy, protože jsou ojedinělé. Zřetelné stavy akcelerace TF v nočních hodinách je zvýšení tepové frekvence v noci. Pravděpodobně, když dojde k desaturaci. Bylo by vhodné celkové interní vyšetření, UZ srdce a další postup a léčba dle internisty.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: