Erytém na kůži

Dobrý den, zhruba před 2 měsící jsem si všimla zarudlé kůže za krkem. Nesvědí, není sůchá ani vystouplá. Na kožním mi paní doktorka dala Belogent krém a Zenaro, s tím, že je to atopický ekzém, ale ani po 14 dnech skvrna stále nemizí, možná lehce zesvětlala, ale vidět je stále. Také mám zhruba 2cm od skvrny hmatné uzliny, pouze na pravé straně. Nechci dlouhodobě používat kordikoidy, jelikož nevidím žádnou velkou změnu, podle paní doktorky, mam mazat do vymizení. Ještě doplním, že skvrna během dne bledne a tmavne, nejsvětlejší je ráno po probuzení. Jaký je Váš názor na skvrnu a myslíte, že uzliny kousek od skvrny s tím mají spojitost?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel obrázek je zcela neostrý, takže ho k diagnostice využít nedokážu.S červeným flekem opravdu mohou LU souviset a je možné , že budete potřebovat celkově antibiotika, navštivte prosím paní doktorku znovu.

MUDr. Silvie Rafčíková, MBA
MUDr. Silvie Rafčíková, MBA

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Centrum estetické medicíny

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: