Existuje operace? (zhoršený sluch)

Dobrý den, přítelkyně (20 let) prodělala ve čtyřech letech několik zánětů středního ucha a co jí bylo řečeno byl jí při jednom zákroku porušen sluchový nerv, či nějaká jiná tkáň Současně nosí jedno naslouchadlo, i když má zhoršený sluch u obou uší. Dotaz tedy zní: ,,je možný nějaký chirurgický zákrok např. transplantace bubínku, nebo něco podobného co by jí mohlo pomoci odložit naslouchadla?" Omlouvám se za hodně obecné popsání problému, sama neví co přesně jí je. Doporučili by jste nějakou prohlídku, která by blíže určitě problém? Předem moc děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, domnívám se, že operační řešení tohoto typu se neprovádí. provádí se implatnace kochleárních aparátů, ale nevím, zda by zrovna pro Vaši přítelkyni byl vhodný. Jsem neurolog. Bylo by lépe se obrátit na ORL lékaře, který Vaši přítelkyni má v péči. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: