Fialovění achillovy šlachy při rehabilitaci

Dobrý den. 8 týdnů mám od utržení achillovky, na kontrole mě doktor dal ortézu OR 6A a řekl, že mohu chodit bez berlí. Např. při rehabilitace mě noha začne mírně fialovět. Čím je to způsobeno a dá se to nějak napravit? Třeba brát nějaký vitámíny.

Odpověď odborníka:

Potíž vznika z pausy, kdy nebylo zatížení a došlo i ke svalové atrofii. Řešil bych to tak, že doma bych chodil již bez berlí, venku ještě po dobu 4 týdnů spíše berle s mírným 50% zatížením, postupně zatěžovat více.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: