Hemeroid

Dobrý den, mám problém v oblasti konečníku. Před rokem mi na koloniskopii diag.pouze chron. Fisuru. Jinak střevo naprosto zdravé . Byl jsem tam pro krvácení z konečníku. Nyní po roce se mi u konečníku ( vychází z konečníku) udělala bulka cca 1cm někdy velmi bolí , ale mastičkami se stav upraví a bulka se zmenší , ale je tam cítit pořád. Stav se opakuje cca po 14 dnech. Myslím si, že se jedná o hemeroid ( doufám) otec na ně trpěl velmi často. Nebo to může být nádor ? Ale na kolonoskopii by ho zřejmě již před rokem objevili, nebo se pletu? Jak dlouho může být člověk v klidu po provední kolonoskopie, že mu ve střevech neraší nějaká čertovina. Děkuji za váš čas i názor.Je mi 32 let

Odpověď odborníka:

Na poslední otázku není jednoznačná odpověď, každá choroba a nakonec i noivotvar, má svůj většinou pozvolný vývoj. Velmi pravděpoodobně se u vás jedná o zevní hemorhoid, kderý se intermitentně zanítí, zduří, bolí, při průchodu tuhé stolice může prasknout a odejde krevní sraženina a nevelké množství krve. Je samozřejmé, že stav vyžaduje kontrolu vašeho lékaře nebo dokonce proktologa, což je specialista zabývající se chorobami řitního otvoru a konečníku. Tam bude potřeba zajít, absolvovat vyšetření a pokud bude třeba léčení, které může být konservativní, ale pokud je nález opakující se, obtežující, i provedení nevelké operace. DEále dle stavu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x