Hnisavé pupínky

Dobrý den,ráda bych Vás požádalo o radu. Již druhým měsícem se léčím u kožní lékařky,ale zatím téměř bez úspěchu. Mám problém, kdy se mi na těle hlavně na hýždích, stehnech zezadu teď i zepředu, na rukách, bocích a trochu již i na břiše dělají pupínky. Zezačátku se jedná o začervenalý natelký pupínek, který dost bolí. Po "dozrání" je v něm hnis, který když praskne zůstane mi po tomto pupínku jizva nebo flíček hnedý ne červenofialové barvy.Takto to již zůstane, nevyhojí se to, občas se stane, že ve stejném místě st to udělá znova. Na hýždích se mi to dělá v hlucích, kdy na jednom místě je třeba 10 takovýchto pupínků, které jsou dost velké. U kožní lékařky jsem při první návštěvě dostala nějaký roztok,který bohužel nevím jak se jmenuje, připravovali mi ho v lékárně. Potírám si zasažená místa na noc, ale jediný efekt to má, že zmizí zarudnutí a otok víc nic. Při druhé návštěvě jsem dostala léky Sumamed 500 mg na 9 dní, beru je již 5. den, ale žádný velký pokrok nevidím a hlavně asi mi po těchto lécích není moc dobře- velké bolesti hlavy, motání hlavy, nevolnost, křeče v břiše. Nemohli by jste mi poradit o co se jedná. Paní doktorka mi teď řekla, že vlastně vůbec neví proč a za čeho se mi to dělá, proč se to nehojí a že se spíš přiklání k tomu, že budu mít problémy s hojením ran, kdy se mi to nevyhojí po vyloupnutí strupu do světlé jizvy, ale právě mi zůstanou tyto flíčky. A prý se to dá dost dobře maskovat samoopalovacími krémy. Ale to se mi nedzá, protože rány se mi hojí normálně a jizvy mám světlé na některých místech téměř neviditelné a to mám po těle poměrně dost jizev a některé dost velké. Spíš jsme čekala, že mi paní doktorka udělá krevní rozbor nebo stěry z postiženýc míst, ale nic takového se nekonalo.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Andreo! Při užívání ATB se mohou popisované příznaky objevit, konsultujte to s lékařkou, podle popisu si nemohu dost dobře udělat představu o tom, jak jsou skutečně závažné a zdali nejsou důvodem ke změně léčby. Co se tvorby pupínků týče, doporučuji očistnou kůru se zaměřením na funkci jater. Na pokožce se typicky objevují podobné afekce při zátěži organismu nevhodnými látkami. Dlouhodobě by byla asi vhodná mírná změna stravy. V této záležitosti Vám dokáže poradit každý lékař celostní (holistické) medicíny.

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: