Hojení po vytržení zubu

Dobrý den asi tak před 3 týdny mi byl vytržen zub. Šestka nahoře. Po třech týdnech jsem tedy šel na kontrolu a tam mi paní doktorka řekla, že namísto normálního hojení se mi tam utvořil jakýsi květákovitý útvar. Tak mi ho odstranila a řekla, že pokud se objeví znovu, tak budu muset jít na rozbor. Chtěl jsem se zeptat, jestli je to normální stav nebo se mám začít strachovat. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, strach není na místě, někdy se vytržené lůžko hojí tzv. granulací /mírně přehnané hojení/, je to ten lepší případ, úpornější je tzv. suché lůžko, kdy je hojení nedostatečné. Sledujte hojení vrány a na kontrole se dozvíte další postup, nestrachujte se ale zbytečně, není důvod. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
:) | Od: Luci | 7.5.2015 12:36
....sledujte hojení vrány....:)

reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: