Horečka a zvýšené crp

Prosím Vás, chtěl jsem se zeptat, měl jsem 4 dny hořečku 38,5, žádné další příznaky, jako rýma, kašel, bolest v krku, průjem nebo jiné potíže, vyrážky či podobně, prostě jenom horečka, která při užívání Paralenu 500 po dvou dnech neklesala. 4 den návštěva lékaře, který mě kompleně prohlédl a udělal CRP s hodnotou 56, proto navrlh přeléčení antibiotiky AMOKSIKLAV po 8 hodinách 1 tabletu. Téhož večera co jsem navštívil lékaře, mi teplota jako zázrakem klesla na 36,8 a druhý den ráno na 36,4. Můj dotaz tedy je, mohu s těmito ATB ven a na slunce, citím se zdráv, žádné příznaky ničeho, žádné bolesti. ATB mám brát ještě 6 dní. Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Roberte, antibiotika doberte dle doporučení Vašeho lékaře, máte zvýšenou hodnotu zánětlivého parametru CRP svědčící pro zánět probíhajícím ve Vašem těle. S předepsanými antibiotiky můžete na slunce, doporučuji Vám po dobu léčby antibiotiky šetřící režim i přesto, že se už cítíte lépe. Dodržujte pitný režim. Přeji pěkný večer.

MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.
MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka, Kralupy nad Vltavou

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyšetření děložního čípku
Články: Vyšetření děložního čípku
Vyšetření děložního čípku...
 Alergie u psů a její možné projevy
Články: Alergie u psů a její možné projevy
Díky civilizaci a jejím...
Sexem k astmatickému záchvatu?
Články: Sexem k astmatickému záchvatu?
Astma a alergickou rýmu...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Cholesterol pod lupou: víte, co přesně znamenají naměřené hodnoty?
Osm pádných důvodů, proč nechat dítě očkovat
Články: Osm pádných důvodů, proč nechat dítě očkovat
Záleží vám na zdraví vašeho...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: