Hubnutí, nevolnost, závratě

Dobrý den, delší dobu nemohu přibrat na váze, zhubla jsem postupně po chřipce a pak při vyšší fyzické zátěži v práci, váha sama bez příčin neklesá, ale kila nahoru nejdou. Mám značnou podváhu (45kg na 166 výšky) a přibrat bych potřebovala. Občas se mi z ničeho nic udělá špatně od žaludku, nevypozorovala jsem žádnou souvislost s jídlem ani stresem. Udělá se mi nevolno, někdy se mi zároveň s tím i trochu motá hlava a při pohybu mám jakoby závrať. Jindy zase cítím na žaludku tlak zevnitř, nebo tlak těsně nad pupíkem. Potíže jsou úplně nepravidelné, kolikrát se neobjeví měsíc a pak zase třikrát čtyřikrát do týdne. Vydrží půl dne, jindy odezní za půl hodiny. Trávení mám ale jinak v pořádku, nezvracím, stolice je pravidelná a normální. Chuť k jídlu mám neustále a také dost jím. Když se ale hned jakmile dostanu hlad nenajím, třesou se mi ruce. Mám také vždycky pocit obrovské energie, nicméně jsem hned zase unavená a ospalá. Mám také nízký krevní tlak. Před měsícem jsem začala brát hormonální antikoncepci a nevolnosti a únava jsou častější, ale ne intenzivnější, sama antikoncepce mi žádný nový problém nevyvolala. Vím, že je nejlepší rovnou zajít ke svému lékaři, ale než se tam dostanu, ráda bych znala Váš názor, abych neměla zbytečné obavy. Nevím, kam dotaz zařadit, některé příznaky vypadají jako zvýšená fce štítné žlázy... co ale znamenají ty nevolnosti a motání hlavy netuším. Prosím jen o informaci, co by to všechno mohlo být, na co se mám u lékaře ptát? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rozhodně bych doporučoval kontrolu u ošetřujícího lékaře. Příznaky mohou naznačovat jak na poruchu štítné žlázy, tak i zažívacího ústrojí. Motání hlavy je pak s největší pravděpodobností způsobeno nízkým krevním tlakem. Hezký den.

MUDr. Martin Kaláb
MUDr. Martin Kaláb

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Stomatologická klinika 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Stitna zlaza | Od: Nikol | 20.1.2013 07:47
Dobry den!
Uplne a naprosto na me sedi
prispevek Slecny Pavliny z
2.9.2011. Mam naprosto stejne
problemy a vysetreni zaludku a
stitne zlazy bylo v poradku cca
2 roky zpatky. Problemy
predtim jsem mela take a
stejne tak trvaji i dodnes.
Nemohu pribrat ackoli jim
hodne, mam 45kg a merim
167cm. Hyperaktivita a
nasledna unava jsou u me
kazdodenni, nizky tlak, buseni
srdce, ale ne zrychlene, caste
nevolnosti, tlaky na zaludku,
zejmena pokud se nenajim v
dobe hladu, zadne zvraceni,
tresy rukou, mravenceni obcas,
ale beru centrum vitaminu
tudiz magnesium mi chybet
nemuze. Nikdo nic nezjistil.
Traveni mam take v poradku,
stolici temer pravidelnou. Prosla
jsem si mononukleozou cca 4
roky zpet a muj stav se nijak
moc nezhorsil pote. Rikala jsem
si jestli tu nehraje nejakou roli
psychika, ale jsem vicemene v
klid, nestresuji se, v praci mam
trochu ruch, ale celkove se mi
dari dobre a nemam proc mit
spatnou psychiku. Alkohol piji
velmi vyjmecne, nekourim, jim
zdrave tak pul napul, hlavne
hodne zeleniny a ovoce.
Nemam opravdu poneti o co
muze jit.
Dekuji, Nikol
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: