Jizva

Dobrý den pane doktore,mm na vás otázku.Jsem po odstranění varlete klasický seminom.Operace byla před rokem.Poté jsem prodělal 4 cykly chemo EP CT I PET negativní a léčba se ukončila v srpnu minulého roku.Ted po 7 měsících odpočinku po chemo jsem nastoupil do práce,pracuji jako řidič kamionu.Během těch 7 měsíců provedeny markery a sono břicha a vše uplně v pořádku.V pravém třísle po operaci mám jizvu asi 8 cm.dlouhou.Jizva se dobře zahojila akorád ted jak jsem nastoupil do práce,tak sem si všim že na začátku té jizvy ze spoda se mi na ni udělal takový malinký červený pupínek.Vypadá to jako pupínek a když na to máknu,tak to nebolí.Chci se zeptat,jestli nevíte co by to mohlo být?Jizva vypadá hezky je klidná a měkká a nebolí..Nemůže to být nějaká recidiva v jizvě?nebo je toto normální že toto se stane? A ještě jestli stačí rok marodění této nemoci a poté se může člověk vrátit,zase normálně zpět do práce,nebo je to brzy a nebo se má dát nějaký třeba důchod? jestli se takto kluci normálně vrací do práce.jsem v pořádku,nic mě nebolí,akorád se projevilo nervové postižení po této prodělané nemoci.Děkuji za odpověď a nezlobte se pořád se stím nemohu nějak srovnat.Josev 26 let. Poslal jsem foto té jizvy ten červený pupínek dole na jizvě to je ono.ty pupínky červené kolem,to je něco jiného.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Josefe! Fotografie bohužel není moc ostrá, popravdě se mi stěží daří nějaký pupínek rozeznat. Pupínky se na kůži mohou vytvořit velmi snadno, např. pokud se trochu zapotíte při sezení v autě. Jak určitě tušíte, na vaši otázku zda se nemůže jednat o recidivu nádoru v jizvě ani nemohu odpovědět jinak, než že o tom musí rozhodnout lékař, který se na vás podívá (i když šance, že se jedná o recidivu je velmi malá). Pokud jde o návrat do zaměstnání, pokud se cítíte dobře, po roce jistě můžete začít znovu pracovat, dokonce si myslím, že vám to po psychické stránce udělá moc dobře. Přeji hezký víkend.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x