Kašel

Dobrý den, před 5 týdny jsem onemocněla virozou - horečka 38st., rýma a velice silný kašel. Po týdnu jsem navstívila praktického lékaře, provedl rychlý test CRP - žádný zánět nezjištěn, poté nasazeny léky na alergii (jsem slabý astmatik) a v noci na utlumení. Po týdnu jsem byla uschopněna, ale brzy po nástupu do práce se mi kašel vrátil. Nyní to je 5 týdnu, vždy kašel trochu ustoupí a pak se vrátí, mám lehce zvýšenou teplotu do 37,5st. Kašel je suchý, hluboký. V noci spím bez problémů, dráždí mě spíš přes den. Je možné, že je to pořád následek virozy a postupně ten kašel přejde nebo mám znovu navštívit lékaře? Děkuji velmi za odpověď*Agatka

Odpověď odborníka:

Krásný den,rozhodně neváhejte s návštěvou lékaře.Může se jednat o tzv.astmatický korelát,případně tzv.refluxní nemoc.Kašel může být také indukován jako reflex při onemocnění jiných částí těla,např.tzv.paranasálních dutin.Svou návštěvou nikoho neobtěžujete.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: