Kašel

  • Dotaz od: Radka Vondráková
  • Publikováno: 24.10.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, měla bych na Vás dotaz.Ohledně mé tříleté dcery.Jsem už zoufalá. V lednu měla bacil Moraxela a byla jí nasazena antibiotika Augmentin.Od té doby jí trápí kašel, hlavně při námaze a v noci, když je v klidu...Lékař nasadil (Ventolin, Flonidan,Aerius, Humex) nyní jsme navštívili i Hameopatického lékaře (nasazeny žvýkací tablety Singulair 4) vše bez úspěchu. Jediné co jí krapet přes noc kašel uklidní jsou tablety Prothazin. Moc prosím o radu. Děkuji Radka Vondráková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, příčin kašle může být celá řada, že by se však jeho vznik vázal k přítomnosti moraxelly není pravděpodobné (mnohem pravděpodobnější je vznik rýmy a následně zánětů středouší). Možná má kašel jinou příčinu, je třeba vysledovat zda je suchý či produktivní, zda jej lze mírnit jinak než léky (polohování, zvlhčení vzduchu, atd.) V každém případě je nutno s prothazinem nakládat opatrně, není určen pro děti před dosažením 10 let věku.

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: