Kašel a svědění pokožky

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o názor na můj zdravotní problém. Od lonského září jsem se stále potýkala s různými zdravotními problémy. Nejprve jsem měla zánět průdušek,který se projevil hlavně na mých hlasivkách,kašel a zvýšená teplota kol 37,5°C,jinak poslechově bez nálezu.Mudr.mi nasadila atb(atb jsem užívala po 3letech)Augmentin 1g po 12hod.Léčba zabrala,ale po 14dnech jsem chytila od syna velmi nepříjemnou rýmu.Tu jsem léčila sama pouze kapkami do nosu Olyntem...Cca 3týdnech mě začalo bolet ucho(loni mi ucho píchali a od té doby mě zlobí),mluvila jsem nosem,ale byla bez teplot,pouze kašel.Na ORL mi Mudr.nasadil Zinat 250mg po 12hod k tomu DISOPHROL REPETABS tbl 1xd a Beclomet nasal spr 2xd.Po užívání všech těchto přípravků cca po 10dnech jsem začala mít ranní dýchací potíže-kol 5ráno jsem se budila a nemohla dýchat,pískalo to vě mě provázeno suchým kašlem,svěděním pokožky na krku a bradě.Pokud jsem něco vykašla tak pouze klasické sputum bez zabarvení.Tento stav trval cca 1hod a pak vše celý den v pořádku.Po poradě s lékařem zda se může jednat o alergigi mě bylo řečeno,že jsem nemocná a o alergii se nejedná.V lékarně mi řekli ihned vysadit spr a nasadit tbl proti alergii.Po užívání přípravků proti alergii se můj stav o hodně zlepši,ale pokud si tbl nevezmu včas a to večer před spaním,ráno po probuzení je vše v pořádku,ale během 2hodin se můj stav zhorší a já mám hodinu problém se suchým kašlem,svěděním pokožky na krku a bradě,ale bez dýchacích obtíží.Mám strach vynechat tbl na alergii nebot tyto stavy jsou nepříjemné a nevím čím způsobené.V srpnu jsem se přestěhovala nového pronájmu,kde se vyskytují plísně na zdi.Je mi 33let jsem kuřák a jako malá jsem měla problémy s alergii na pyl,prach.Poradte mi prosím jak postupovat či řešit můj problém,nikdy jsem takovéto problémy s kašlem a svědění neměla.Děkuji Markéta

Odpověď odborníka:

Markéto, dobrý den. Snad mi to odpustíte, ale na dálku se do potíží s léčbou Vašich průdušek a alergií nemohu pustit. Domnívám se, že by mohlo být velmi ku prospěchu věci, kdybyste přestala kouřit nebo aspoň kouření omezila. Určitě bych celou léčbu probral s lékařem, pokud se potíže objevily po nasazení nějakých léků, přemýšlel bych o jejich vysazení. Pokud máte alergické obtíže i bez léků (což jsem z dotazu nevyčetl), pak bude možná na místě zkoumat jiné alergeny nebo způsoby, jak alergii ztlumit. Běžte to probrat se svým praktickým lékařem.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: