Kontaktni dermatitida

Vazena pani doktorko , mam dotaz.Pred zhruba tremi mesici jsem si na pracovisti vysypal vrstvu dlouhodobe usazeneho prachu do vlasu.Vlasy si geluji a tak mi tam veskery prach zustal.Bohuzel jsem tomu nevenoval pozornost a hlavu jsem si umyl az doma(cca po 6hodinach) . Po dvou dnech jsem si vsiml podivnych utvaru ve vlasove pokozce, tak jsem sel na kozni kde mi rekli , ze se jedna o nanos ,,supinek" a odesel jsem s jakousi vodickou. Ty ,,supinky" po case zmizely, ale zustal mi tam ohraniceny ekzem velikosti dlane. Pro jistotu jsem si zasel jeste k jinemu koznimu lekari(vic hlav, vic vi) kde mi bylo predepsano Advantan mleko a doporucen sampon node fluid.pouzivam mleko i sampon a exem stale nemizi, kdy muzu cekat zlepseni? K memu hlavnimu dotazu, na miste exemu mi extremne zacely padat vlasy(v prilozene fotografii to neni tak patrne),proto jsem zacal uzivat doplnek stravy biosil plus.Jsem z toho doslova zoufaly.Muzu pocitat s tim, ze mi vlasy dorostou nebo je tento jev uz nevratny? Predem dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Vážený pane Martine, z přiložené fotografie se příčina obtíží určit nedá. Spolehlivou předpověď týkající se obnovy vlasů Vám nikdo poskytnout nemůže. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: